Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen voor het leven.

De aanschaf van een kunststof kozijn is een duurzame investering. Je bespaart namelijk veel kosten. Kunststof kozijnen hebben geen schilderbeurt nodig. Kunststof kozijnen leveren bovendien een energiebesparing op in huis en hebben een hoge veiligheidseisen, denk aan kerntrekbeveiliging op alle deuren ! of de nok beveiliging op de kunststof ramen.

Enkele belangrijke punten bij kunststof kozijnen zijn:

  • duurzaam:
  • onderhoudsarm:
  • tijdbesparend:
  • kostenbesparend:
  • inbraak werend:
  • isolerend:
  • energiebesparend:
  • vochtbestendig:
  • brandveilig:
  • veelzijdig:

Als jij nieuwe kunststof kozijnen wilt laten plaatsen, dan krijg je te maken met een groot aantal keuzes. Je zult moeten beslissen welke raamsoorten je wilt hebben houtlook verbinding Hvl – verdiept profiel of het vlak en strakke design, welke kleur, welke stijl, welke extra mogelijkheden en welk glassoort je wilt laten plaatsen HR++ of Triple glas. Het vervangen van je oude kozijnen voor kunststof exemplaren heeft vele voordelen, maar het heeft ook veel voeten in de aarde. Een punt waarmee je misschien geen rekening had gehouden is het aanvragen van een omgevingsvergunning. Je vervangt immers de kozijnen in je woning, maar bouwt er niets extra’s aan vast? Toch kan het mogelijk zijn dat jij voor het vervangen van je kozijnen een vergunning moet aanvragen of een meldingsplicht hebt bij uw gemeente.

Gelukkig zal je in de meeste gevallen je kozijnen vergunningsvrij kunnen laten plaatsen. Je moet hierbij alleen rekening houden met het huidige straatbeeld en deze niet drastisch veranderen. Als je de kozijnen aan de achterkant van je woning gaat vervangen heb je nooit een vergunning nodig. Laat je ook kozijnen vervangen die grenzen aan een straat of andere publieke zone, dan kun je dit gewoon doen zolang je de stijl van de oude kozijnen niet verandert. Ga je dus gele kozijnen laten plaatsen met groene stippen, dan heb je wel een vergunning nodig, maar kies je nieuwe kozijnen met een soortgelijk uiterlijk dan kan dit vergunningsvrij.

Vergunningsvrij

Gelukkig zal je in de meeste gevallen je kozijnen vergunningsvrij kunnen laten plaatsen. Je moet hierbij alleen rekening houden met het huidige straatbeeld en deze niet drastisch veranderen. Als je de kozijnen aan de achterkant van je woning gaat vervangen heb je nooit een vergunning nodig. Laat je ook kozijnen vervangen die grenzen aan een straat of andere publieke zone, dan kun je dit gewoon doen zolang je de stijl van de oude kozijnen niet verandert. Ga je dus gele kozijnen laten plaatsen met groene stippen, dan heb je wel een vergunning nodig, maar kies je nieuwe kozijnen met een soortgelijk uiterlijk dan kan dit vergunningsvrij.

Wel een vergunning nodig

Misschien is het handiger om te kijken wanneer je wel een vergunning nodig hebt zodat je deze situaties in ieder geval alvast kunt uitsluiten.

Beschermd stads- of dorpsgezicht: is jouw woning geclassificeerd als een monumentaal pand of maakt deze deel uit van een beschermd stads- of dorpsgezicht dan heb je altijd een vergunning nodig. Daarnaast kan de gemeente eisen gaan stellen over het uiterlijk van je kozijnen en moet je samen met de welstandscommissie tot een overeenkomst komen. In dit geval kun je altijd het beste contact opnemen met de gemeente om zeker te zijn dat je door kunt gaan met je plannen.
Verandering van het huidige straatbeeld: ga jij door je kozijnen te vervangen het straatbeeld drastisch veranderen? Dan kun je het beste ook contact opnemen met de gemeente zodat je zeker weet of je hier wel of geen vergunning voor nodig hebt. De uitkomst zal per gemeente verschillen dus duidelijke regels worden hier niet voor gegeven.
Deel van een verbouwing: als jij een uitbouw, een aanbouw, een dakkapel of een dakopbouw gaat laten plaatsen dan heb je vaak ook een vergunning nodig. Vooral als deze grenst aan een publieke zone of aan een straat. Het vervangen van de kozijnen maakt dan deel uit van een groter project waarvoor je een omgevingsvergunning moet aanvragen en worden altijd bij de bouwplannen betrokken.

Neem vrijblijvend contact op met de Vero kozijnen Groep en vraag een offerte op maat aan ! Wij onderscheiden ons in kennis- bouwechnies advies en natuurlijk een uitstekende prijsgarantie.